Хранителна програма за куче над 12 месеца

Хранителна програма и грижи за поддържане живота и доброто здраве на кучета над 12 месечна възраст. (за гигантските породи над 18 месеца)

За куче, над 12 месечна възраст и с тегло 20кг. може да се дава суха, мека или консервирана храна за поддържане. За кучета с тегло над 20 кг. трябва да се ползват изключително суха храна за поддържане на живота.
Със сухата храна разходите се намаляват а освен това се поддържат зъбите чисти и в добро състояние.
Освен това повечето храни са с малко калории, а израсналите кучета имат по малки нужди от енергия за единица тегло.
При не активни кучета с ограничена активност (най-често срещаните в дома) ползвайте храни с по-високо съдържание на влакнини. Важна цел при храненето на кучета, които са достигнали своето оптимално за възрастното животно тегло е, да не напълняват. За здравословното им състояние ползвайте рецепти от групата Адулт.
Ако за някои кучета, които имат нужда от по калорична храна, ползвайте диетата предназначена за животни с физическа натовареност. Не ползвайте храни предназначени за лактация и растеж- те са по калорични, богати на протеин и минерални вещества - особен на калций и фосфор. Продължителната употреба ще доведе до ранното им затлъстяване.
Употребата на големи количества протеин, енергия, калций и фосфор води към предразположеност на бъбречна недостатъчност. Не допускайте тази грешка!
Предлагането на голямо разнообразие от храни не е необходимо. Кучетата не се нуждаят от разнообразие на храна, повечето от тях дори и не я предпочитат. Хранете с добре балансирана диета от нашата група Адулт.
Смяната на храната води до храносмилателни разстройства. Ако е необходимо да включите промяна в хранителния режим го направете бавно и постепенно. Така ще адаптирате храносмилателният тракт към новият вид храна т.е ще въведете нов хранителен режим за Вашия любимец.
Надявам се, че Ви бях полезен. Ако имате въпроси не се притеснявайте да се свържите с нас.

Copyright © 2013 Фарма Универсал ООД. Всички права запазени.Уеб дизайн и разработка от Slavov Studio.