Разбирате ли котешкия речник?

Характерното за котката е, че със самото си присъствие тя оказва благотворно влияние върху човека. Нежното им мяукане привличат вниманието ни. Вън от всякакво съмнение е, че човек влияе върху поведението й. Със своята красота, грация, елегантност и палави движения, с мекотата на чистата си козина носи на стопанина си радост и успокоение. Когато Вие разберете спецификата на котешкия характер, ще се влюбите във домашната си котка. Внимавайте, защото ще нахлуе изведнъж в сърцето Ви ако все още не го е сторела.

Професор Лейхаусен отбелязва, че много често контактите й с човека са изключително тесни. Взаимовръзката си я изразява с милване, изтягане в скута му, тя „разговаря“ с него. Този диалог е само тогава когато котката реши т.е. има съответно желание и настроение.

При домашни условия когато я лишите от ежедневна възможност за общуване, у Вашата котка ще се появи неизбежно чувство на недооцененост и онеправданост, налице е нервно разстройство.

Обръщайте внимание на котешкия речник. Например, с чужди хора животното се държи по друг начин – забелязали ли сте? С други котки издава характерни звуци, променя като цяло външния си вид и очите, показва характерни чупки на тялото и най-вече опашката – така ли е?

Помнете, че не е достатъчно само да я нахраниш и да я срешиш, трябва да „говорите“ по котешки а именно: милване с леко поглаждане и шепот. Говорете каквото си искате защото тя думи не разбира, но трябва да чува Вашия глас.

Бихме могли да Ви бъдем полезни с описание на котешките „символи“. Така по-лесно ще можете да разчитате нейните жестове.

Котката е изключително предана към Вашия дом. Ако смените жилището си бъдете сигурни, че тя ще се върне в стария дом особено ако условията са значително по-лоши. Котката е консервативна по отношение да домът Ви. Но ако условията са много по добри бъдете сигурни, че ще остане царицата в новите по приятни условия.

Котката не е малко куче. Ако кучето се подчинява на команди и получава удоволствие от това то котката не обича да бъде обучавана. Именно за това е валидно правилото: Кучето казва- мен ме хранят и отглеждат значи стопанина ми е господар. Котката казва- мен ме хранят и отглеждат значи съм господарка. Ще се съгласите с мен?

Имате ли проблем с приучването на котката до тоалетна? Как се справяте? Ако се нуждаете от инструкции, разчитайте на нас.

Като собственик може би сте се обидили, че котката е индивидуалист. Сигурен съм, че изключителен интерес за Вас ще представлява да разберете за котешкото взаимоотношение а именно: неканен гост за господарката, границата на своя дом до къде е, каква маркировка прави, какви принципи съществуват в котешкия колектив, развой на котешките седенки, ловната страст и т.н.

Информацията е възможност. Възползвайте се да я получите безплатно след като станете наш клиент от магазина или ветеринарната ни клиника. Заповядайте.

                                                                                                                                                             Д-р И.Иванов

    

Copyright © 2013 Фарма Универсал ООД. Всички права запазени.Уеб дизайн и разработка от Slavov Studio.