Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Избор на куче

Когато сте решили, че искате куче – трябва да направите избора си. Не забравяйте, че новото Ви решение ще внесе промяна в живота на семейството Ви. Сигурни ли сте, че сега е момента за тази промяна?

Едра, средна или дребна порода, породисто или кръстоска, от развъдник или от приют, активно или мързеливо?

Отделете от времето си за да изчетете това съобщение. Ще ви предпазим да не си създадете неприятности с кучето, което няма да „пасне“ на домът Ви, семейният Ви бюджет и Вашето свободно време за него.

Моята цел е да получите яснота какво Ви очаква, преди то да е пристигнало у вас. За успешното съжителстване е необходима дълготрайна връзка – можете ли и искате ли сега да я създадете?

Основният въпрос е, ЗАЩО искате куче? Разбира се, че има много добри причини но има доста не дотам добри, Вие знаете ли ги?

Помнете, че колкото по-искрено и честно отговорите пред себе си относно въпроса - ЗАЩО искате куче, толкова по-лесен ще е изборът Ви.

Пример: Изяснете си, искате приятел за тренировки в парка или приятел в семейството си, пазач на вилата или куче ловец. Колко време можете да му посветите? Какви ежедневни / месечни разходи можете да си позволите за да го издържате?

Моя приятелски съвет към Вас е: Не започвай разговор в къщи с въпрос – Какво куче? Истинския въпрос на разговора в къщи трябва за бъде – С куче или без куче? Внимателно обмислете, защото кучето означава - дългосрочна отговорност. Кучето има собствен живот и мнение, с което Вие трябва да се съобразявате. Що се отнася за детските желания и намерения - опитът ми казва, че децата бързо престават да се грижат за кучето. Надявам се, че ще се съгласите с мен.

Като ветеринарен лекар бих Ви споменал, че добрите причини за да имате куче са в изобилие. Например, те са перфектната компания за умерено активните хора. След работа или в почивните дни, кучето е добър стимул да подобрите своята физическа форма. Преместили сте се в по голяма къща с двор – перфектни условия за домашен любимец. Влезли сте във фазата на свободното време – пенсионира ли сте се – имате много свободно време за кучето. Семейството е многочленно и играта с кучето ще бъде интересна, приятна и полезна за семейният комфорт. Кучето може да съществува с най-много „професии“ като: пазач, цирков артист, ловец, спътник на слепи хора, в помощ на гранична полиция, спасител на хора в беда и т.н.

Не отлагайте, но проявете реализъм преди да вземете куче.

Ветеринарната клиника „Фарма Универсал“ може да Ви бъде от полза с доставка на храна, насоки в отглеждането и възпитанието, грижите за здравето и красивият външен вид. Нашите указания ще Ви помогнат по-лесно да социализирате кучето, защото кучето има нужда от компания. Не забравяйте, че игрите са от значение.

Помнете, че кучето може да не струва много пари при покупката но като член от семейството също изисква разходи. Направете си предварителна сметка за годишните разходи защото разходите биват не само еднократни но и текущи.

Ще ви дам пример: Еднократните разходи са за 2-3 броя нашийници и повод, легло, купичка за вода и храна, гребен, играчка. Текущите разходи са за храна, ваксинационна програма, профилактично ветеринарно обслужване, лечение при различните заболявания, грижите за външният вид, изкуствено осеменяване от елитен разплодник, или криоконсервация /замразяване/ на сперма за да продължите разъдно -подобрителната дейност на породата.

Ако изберете да ползвате продуктите и ветеринарните услуги на Фарма Универсал, Вие ще можете да ползвате годишни промоционални пакети. Заповядайте!

Помислете, болното куче може да струва много по-скъпо особено ако се нуждае от операция или дългосрочно медикаментозно заболяване. Ако ни изберете да бъдем Вашият домашен ветеринарен лекар за цялата година, ще Ви спестим тревоги, време и пари.

Можем да Ви бъдем полезни с гъвкаво абонаментно годишно ветеринарно обслужване както и с постоянни изгодни оферти от магазина ползвайки програмата „ Целогодишен лоялен клиент“.

След като сте взели окончателно решение, че ще купите подходящото куче спрямо Вашите нужди е необходимо да подготвите дома си за новият член от семейството Ви. Как и по какъв начин? Какво да очаквате? Колко са важни първите дни на новопристигналото? Отговорите на тези въпроси са важни за добрия старт, защото добър старт даваш – добро бъдеще получаваш.


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!