Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Знаете ли какви да бъдат първите грижи за кучето?

След като сте приключили с нашите консултации и сте решили, че го искате – купете го. Водите го в дома. Вашето задължение е да се научите да съществувате заедно, подобно създаването на всяка нова връзка.

Уважаеми г-н/г-жо стопанин помнете, че кучето също желае това. Кучето в дома иска да бъде в безопасност, да бъде нахранено, да бъде на топло, да му е приятно в семейната компания.

Вие като стопанин сте длъжен да създадете тези изискуеми условия за кучето защото то зависи от Вас а не Вие от него.

Навиците, които ще създадете сега ще се пазят и възпроизвеждат през целия живот на кучето. Затова си струва да отделите повече внимание, да следвате нашите указания за да можете да организирате добър начин на живот, който да радва и двама Ви.

Обърнете внимание на мястото за сън – трябва да бъде съобразено не само с размера и вида на кучето но и с предпочитанията на кучето. Пример, освен ползването на легло или дюшек сложете познатото одеялце с което сте го взели. Това ще помогне да свикне с мястото за спане.

Има доста неща, които не трябва да допускате. Вие знаете ли ги? Ние можем да Ви ги предоставим.

Отделеното време през първите няколко месеца влияят върху поведението и държанието на порасналото куче „ADULT“, израснало над 12 месечна възраст. Помнете, че ако сте безчувствени към новия член на семейството си, със сигурност плахото кученце ще стане страхливо. Ще се случи и обратното, че ако сте по-дръзки в поведението се към него може да започне да хапе.

Необходимо е да се занимавате често през първите месеци с кучето но условието е да вършите правилните неща. Започнете с тренировки за възпитание и послушност. Имате ли тренировъчна програма? Ние можем да Ви създадем.

Кучето Ви трябва да контактува. То трябва да продължи физиологичния си процес след като е било в котилото на майката без стрес и напрежение. Адаптирането от групата на своите братя и сестри в групата на хората е периодът от 8-та до 16- седмица. Период на усвояване за околния нов свят, на социализиране в новия начин на живот.

През този период предстои посещение при Вашият ветеринарен лекар. Ако се запишете при нас, носете всички документи за родословие, ваксинация, обезпаразитяване. Ако липсват документи ние ще Ви издадем и подпечатим след прегледа.

Ветеринарния лекар от Фарма Универсал ще направи пълен клиничен и лабораторен преглед – пълна кръвна картина, фекална проба за паразити, преглед за симптоми на пъпна херния. Ще разберете дали сърцето и белият дроб на кучето Ви функционират правилно. Изследването завършва с преглед на уши, очи и състояние на козината. Ще получите становище дали е в добра физическа форма или има леки или сериозни отклонения, какво трябва да се прави и колко ще Ви струва?

Като всички живи същества и кучето Ви ще расте силно и здраво ако храната му е балансирана за вида и възрастта. Разгледайте нашия магазин. Създайте правилен режим на хранене за да избегнете храносмилателните проблеми. Ако решите, попитайте ветеринарният лекар от Фарма Уверсал. Контролирайте теглото. Грижете се за външният му вид, къпете го с килимче под краката против хлъзгане. Не го стресирайте. По време на Ваши отсъствия намерете грижовен човек за да Ви замести. Бихте могли да го оставите в нашия хостел ако решите. Справяйте се с реакцията на страх при среща с непознат човек. Започнете предварително възпитание след като е изградило домашните навици и е свикнало да го държат.

Ако се нуждаете от инструкции на по-горе посочените или други елементи на отглеждането, не се колебайте да се свържете с нас и уговорите час в клиниката на Фарма Универсал.

                                                                                                                                                            Д-р И.Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!