Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Здраво ли е Вашето куче?

Ще Ви попитам, знаете ли как трябва за да се грижите постоянно за кучето си, как да се справите с паразитите, да режете ноктите му безопасно, ежедневно да преценявате здравословното му състояние. Колко пъти посещавате ветеринарен лекар? Ако възникне инцидент или здравословен проблем към кого ще се обърнете?

Правилните отговори на тези въпроси ще Ви оформи разбирането върху кучешкото благоденствие от най-ранна възраст до напреднала старост, включително и до етапа когато настъпи момента да се сбогувате с Вашият любимец.

Може да Ви изглежда странно но, кучетата се различават както и хората. Пример: Едно поведение и форма на комуникация което е изключително лесно за едно куче може да се окаже доста трудно дори проблем за друго куче. Възпалителен процес на едно куче отшумява лесно но за друго това е мъка.

Ето Ви и елементарните признаци за добро здраве. Влажно ли е нослето? Да, проверено. Лъскава ли е козината? Да, проверено? Кристален поглед с живи очи? Да, проверено.

Но ако кучето Ви е с тези констатирани от Вас признаци, внезапно спре и иска да си почине- нещо не е наред, заповядайте в клиника.  

Кога да се съветвате с ветеринарните лекари на Фарма Универсал? Ние разбираме, че времето е ценен ресурс за Вас а и цената на прегледа разколебава някои стопани да посещават не само нашата клиника но и останалите здравни лечебни заведения. Помнете, че не е необходимо за тичате за всяко нещо но не чакайте „слънцето да огрее три пъти“ при очевиден проблем.

Ако кучето Ви повърне веднъж – пропуснете едно хранене и пробвайте пак, не идвайте в клиниката. Но ако повръща повече от два пъти и си съпътства с диария – не отлагайте, заповядайте.

От голямо значение е да имате ветеринарен лекар с който Ви е приятно да общувате защото е професионалист. Най-доброто за Вас е, лекарят да познава кучето от 6- седмица т.е. първият преглед до остаряването му защото с напредване на възрастта ще зачестят посещенията в клиниката подобно както и при хората.

Преди да се абонирате за нашето ветеринарно обслужване, Вие имате право да зададете всякакви въпроси, заповядайте да посетите клиника ни без кучето си – ей така да огледате условията ни на работа. Разговаряйте с лекарите от Фарма Универсал – изградете си собствено мнение, вземете собствено правилно решение. Възползвайте се от това, че можем да вземем пациента с наш транспорт и да Ви го върнем. Ние ще Ви осигурим време, защото то е ценен ресурс за Вас.

Ветеринарните лекари от Фарма Универсал могът да установят контакт с кучето Ви и са внимателни защото са добри специалисти.

Ваксинационната програма се спазва стриктно защото много от заболяванията са смъртоносни за кучето. Парвовирозата, хепатита и ганата са изключително сериозни за малкото кученце а понякога и за по-възрастното. Лептоспирозата, лаймска треска, инфекциозния бронхит /кучешка кашллица/, бяс са други заболявания срещу, които осигуряваме защита. С първото Ви посещение ще получите имунизационен календар. Той се въвежда в компютърния софтуер на клиниката и няколко дни преди точната дата, Вие ще бъдете информиран. При невъзможност да посетите клиниката, ние осигуряваме транспорт до Вас.

Бързо, лесно и безболезнено е да сложим чип на Вашето куче. Струва си, помислете. Кастрирането е процедура, която също извършваме в нашата клиника. Ние я препоръчваме на стопаните защото е много по - трудоемко да „понесеш“ разгонване два пъти в годината. Спестяваме нежеланите бременности, домашният любимец става по-кротък, по-хигиеничен, намалява се риска от тумори и ракови заболявания в по-напреднала възраст. Препоръчвам Ви.

При всички състояния на отравяния, шок, изгаряния, подуване и различни други инциденти както и заболявания кучето трябва да бъде прегледано и хоспитализирано при нужда.

Дали е необходимо да давате хранителни добавки като витамини и минерали – бихме могли да Ви дадем правилна насока след клиничен преглед и лабораторен анализ на кръв, урина или секрет.

От живота на кучето има момент на опаразитяване за, което Вие трябва да следите винаги това. Вземете превантивни мерки но срещу всички външни и вътрешни паразити или тения. В клиниката можем да направим диагностика и назначим точния медикамент. Не забравяйте, че малкото куче може да се роди с глисти. Ако кучето е имало бълхи е възможно да се зарази с тения.

Ние с удоволствие ще Ви даваме насоки какво, кога, как, колко често и защо да го правите с оглед доброто здраве за кучето. Въпреки това има някои основни

домашни преглед от Вас самите с цел проблемите да се открият възможно най-рано. Създайте си навик редовно да го оглеждате за да можете да констатирате евентуално промени като: бучки, лош дъх, рана по лапите и т.н. Грижете се за зъбите, ушите и ноктите.

Все пак, както и при хората старостта неизбежно ще настъпи и при Вашето куче. Първият признак е, че ще започне да губи бързина и енергия. Нека не звучи като успокоение на собствениците на дребни породи но знайте, че едрите породи остаряват по-рано. С напредване на възрастта се променят и хранителните потребности – трябва да се махнат или добавят конкретни съставки в храната. Вие знаете ли кое да изключите и кое да включите в менюто?

Спазвайте принципа: Запази му теглото ! Затлъстяването води до проблеми. Ако все пак не се движи достатъчно, трябва да го храните с по малко храна. Надебеляването е неизбежно но Вие сте тези, които сте отговорни за хранителния режим.

Моят съвет е: За да запазите Вашето куче здраво след напредване на възрастта – наложете промяна в храненето. Ние можем да Ви помогнем.

Когато остарее идва времето да му се отплатите за радостите, което Ви е дарило. Кучето не би оставило стопанина си защото е беден, болен или стар.

Кучето „пенсионер“ изисква повече грижи и чести посещения при нас, ветеринарните лекари от Фарма Универсал. Доверете ни се.

Ако е болно ще има постоянна нужда от грижи. Доста е трудно да гледаш как остарява божественото създание но има начин да му дарите още малко зона на комфорт. Ние ще Ви предоставим инструкции за наблюдение и действия в тази възраст.

Към края когато е старо и отпада или е болно от нелечима болест ще настъпи момент, когато в разговор с Вас ще вземем съвместно решение, че няма да се оправи.   Това не означава, че живота е приключил, а просто спираме лечението. В тези случаи ние сме откровени. Ако не е възможен да поддържа поносим начин на живот – в този труден момент за Вас- ние сме до Вас. Не е трудно да гледаш как остарява, най-труден а мигът в който трябва да решите да бъде приспано. Нашите доказателства пред Вас, че качеството му на живот са нарушени ще Ви помогнат да вземете по-лесно това решение. В тези тежки часове, Фарма Универсал ще Ви помогне не само в сбогуването, ще Ви помогне и с нов поглед към бъдещето преди да вземете нов домашен любимец защото мястото на срещата с най-искреният приятел е единствено в кучешкият поглед!

                                                                                                                                             Д-р И.Иванов 


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!