Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Без възпитание движение и игри, любовта с кучето не върви!

Хората казват, че застоял човек мухлясва, а застояла вода зеленясва. Вашият любимец се нуждае също от движение, за да не „мухляса“.

Вие трябва задължително да създадете програма за двигателно развитие на Вашето куче, за да постигнете добър тонус, да се почувства кучето в обръщение сред свои приятели в парка. Кучето мечтае за този момент. Вън от всякакво съмнение е, че то мечтае да получи награда и внимание от Вас.

Какви упражнения, колко вида, от кои точно кучето Ви има нужда, ще искате ли да усвои номера и игри? Нужна Ви е тренировъчна програма която да превърнете домашния любимец в „парков модел“ на кучешката общност във Вашия град. Ние можем да Ви помогнем със създаването на конкретна за вида, възрастта и породата тренировъчна програма.

Нашият опит като ветеринарни лекари е, че кучетата отглеждани в дома са с ограничена активност, не се движат достатъчно. Дори и малката липса на движение стресира кучето, става потиснато, създава проблем с поведението и общуването. Помнете, че то има нужда да обикаля в парка а не да обикаля в кръг на въже или повод. Не се заблуждавайте, че кучето Ви е доволно и изглежда добре ако е вързано на въже или е с ограничена активност.

Спазвайте правилото: Движението е полезно, но правенето на упражнения още повече.

Вярно е и обратното, че усилените тренировки също не са полезни особено за малките и болните от ревматизъм. Не всеки вид упражнения пасват на всяка порода и възраст.

Пример: За вашия любимец може да бъде мечтана тренировка да препуска в парка, но за други пък е удоволствие да играят със стопанина си или да носят пръчка. Трети вид, Вашия брахиоцифален любимец или мопс би се наслаждавал на спокойна разходка с Вас. Ловните породи пък обичат да шляпат във водата и т.н.

Съветът ми към Вас е: Бройте всяко движение, засичайте времето за движение, игри и възпитание. Това, че сте на открито не означава, че кучето Ви изпълнява тренировъчна програма.

Не забравяйте водата с купичката особено за малките.

В определен етап от живота на кучето Ви ще трябва да предприемете и неговото обучение и възпитание. Ако кучето Ви е навършило 12 седмици трябва задължително за пристъпите към това натоварване. Важно е да не се отказвате. Ако нещата не вървят, след седмица пробвайте отново. Между временно, ще трябва и да пречупвате и лошите навици, които сте забелязали – например хапането. Никога не допускайте хапане – реагирайте. Разбира се не с удар. Знаете ли как? С игра. Принципа е, кучето да си мисли, че играете а Вие го обучавайте.

Посредством повода се стремете за го възпитате да ходи до Вас, а не кучето да се стреми към определени места, а повода да ги ползвате с цел възпиране. Вашата цел трябва да бъде кучето да ходи до Вас без значение на темпото и посоката. Само така ще превличате вниманието му върху Вас. Постигнете ли това няма да Ви се наложи да дърпате или влачете кучето си. Никога не ползвайте строги мерки!

Стой, седни, долу, ела: са първите стъпки на Вашето съжителство и изграждането на кучешко-човешки отношения. Ще ги ползвате постоянно, затова кучето Ви трябва задължително да ги усвои. Можем да Ви предоставим наши практични инструкции ако желаете. Всичко зависи от Вас. Нашите форми за контакт, телефон или имейл са свободни. Ползвайте ги. Изберете нашите продукти от магазина или ветеринарните услуги в клиниката за да ползвате безплатно нашите съвети и инструкции за възпитание, обучение и игри.

                                                                                                              Д-р И.Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!