Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Анатомия на кучешко-човешките домашни отношения. Създайте ги!

Знанията и опитът за последните ми 15 години като ветеринарен лекар, ми даде доста сериозен напредък в разбирането на кучешкото поведение спрямо човешкото отношение.

Ние можем да Ви бъдем полезни с информация какво, как, колко, къде и защо да наблюдавате или реагирате спрямо Вашето куче, за да може да постигнете добро и щастливо съжителстване с Вашия домашен любимец.

Какво имам в предвид?

Отглеждането, възпитанието и обучението на кучето като основен елемент в анатомията на кучешко-човешките отношения не се основава на хранене, заповеди и наказание спуснати за изпълнение към кучето. Според мен като ветеринарен лекар, концепцията в анатомията на кучешко-човешките отношения включва от Ваша страна работа върху това да вникнеш в разбирането на кучето и стимулираш неговата мотивация. Погледнете нещата по кучешки! За тази правилна концепция трябват знания. Когато ги приложите на практика ще създадете нужната приятна комуникация. Ще постигнете радост в къщи.

Как да постигнете радост с кучето във Вашият дом?

Докторите от Фарма Универсал ще Ви помогнат. Необходимо е да се регистрирате в нашият сайт и да поискате това, което Ви липсва като знания.

Уважаеми г-н/г-жо Клиент, Вашето куче не разбира членоразделната Ви реч. То може да свържи само няколко думи с предмети или действия. Въпреки това, днес кучето живее в света на хората въпреки, че не разбира човешкия език – съгласни ли сте?

Кучето съпътства човека от преди стотици години. Ако ние хората, ползваме членоразделната реч за комуникация - то света на Вашето куче е организиран около сетивата и най-вече обонянието му. Кучето „вижда“ с носа си!

Като биологичен вид се характеризира с това, че се адаптира към хората или начина им на живот. Тази адаптация става с изключителен ентусиазъм и желание от страна на кучето независимо от умствените, социалните и финансовите възможности на човека.

Пример, кучето няма да остави стопанина си защото е неграмотен или беден. Тази му уникална адаптация към човека обяснява защо толкова много хора полагат грижи за отглеждане. Кучето не се гледа – то се отглежда.

Нашият съвет към Вас е:

За да създадете и поддържате добри кучешко-човешки отношения, се запознайте и се научете да разчитате най-силните сигнали изпратени от Вашето куче към Вас. То също е „предавател“ към Вас. Бъдете негов „приемник“. Бъдете разбираем за кучето както и се научете да разчитате поведените му. Кучето Ви, ежедневно предава информация дали е сърдито или неспокойно, уплашено или щастливо. Вие забелязали ли сте ?

Информацията е възможност. Не я изпускайте когато кучето я излъчи към Вас. Приемете я, анализирайте я, действайте, създайте добра комуникация. В началото вероятно трудно ще я разберете, лесно ще я пропуснете особено ако не знаете къде да внимавате.

Ние ще се ангажираме да Ви дадем насоки, ще получите от нас и някои идеи как да общувате в зависимост от неговите потребности.

На този етап е важно да разберете, че в анатомията на кучешко-човешките отношения не трябва да разчитате на това, че кучето трябва да „тълкува“ Вашите разбирания и да изпълнява Вашите заповеди. Научете се да го разбирате, постоянно стимулирай неговата мотивация защото постоянството няма заместител.

Преди всичко, за да създадете добро отношение, отговорете си на следните въпроси:

  • Моето куче отговаря ли на моите потребности?
  • Нуждая ли се от него?
  • Как възприемам неговият чар и темперамент?
  • Точно такъв размер ли харесвам?
  • Каква е неговата енергичност?
  • Полагам ли достатъчно грижи за външния му вид?
  • Осигурявам ли му годишен профилактичен преглед, ваксинация ?
  • Редовно ли го обезпаразитявам?
  • Усвоява ли храната, която купувам?

 

Ако нямате отговори на по горните въпроси, можете да не успеете да се порадвате истински на отношенията между куче и собственик.

Между другото, в нашата Ветеринарната клиника забелязвам тенденция през последните години, че повечето хора след като са изпратили техните запитвания са приели нашите съвети. Колкото повече ги изпълняват, толкова повече имат стремеж към създаване и поддържане на добри кучешко-човешки отношения.  

Човека винаги ще си остане човек, кучето винаги ще си остане куче. Създайте кучешко-човешки отношения за да се разбирате. Ако ги създадете ще го отглеждате. Ако не ги създадете – ще го гледате.

Дали кучето Ви е бебе, възрастно, бездомно или с родословие, ще получите необходимата информация за да можете да спазвате принципите на комуникация с кучето – верният приятел на човека защото мястото на среща с истинския приятел на човека е в кучешкия поглед.

Независимо дали ще остане за дълго в нашият сайт – който ще Ви осигури стабилни познания за да се превърнете в добър собственик – или ще прочете тази информация между другото, ние ще Ви информираме как можете да си изберете куче, как да се грижите, какви са правилата за прилично кучешко поведение, как да разбере кучето Ви какво искате, как да стои мирно, как да го научите на номера, и т.н

Нашата цел е да успеете да превърнете кучето което имате в кучето което искате !

За да го постигнете това, преди да получите трябва първо да дадете от себе си. Какво, Кога, Къде, Колко често и Защо? Регистрирайте се, изпратете Вашите въпроси и информация какво искате от кучето си? Ние ще Ви отговорим. Следвайте нашите указания защото знаем, можем и искаме да Ви помогнем!

                                                                              Мисля, че Ви бях полезен, Д-р И. Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!