Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Имате си котка, какви грижи полагате?

Всяка порода си има своите предимства и недостатъци при домашното отглеждане. Пример, дългокосместите са по красиви но трябва да се решат веки ден. Късокосместите не изискват ежедневни грижи но са различни спрямо спокойния нрав на персийката и т.н.

Основната грижа се изразява в това, че трябва да поддържате постоянен и тесен контакт. В противен случай ще се отчуждят.

Мъжките са по едри от женските. И в двата случая – отглеждане на мъжко или женско коте, след достигане на полова зрялост са източник на силни миризми. Вие не можете да премахнете „ароматната“ визитка с миещи препарати – повярвайте ми. Единствения шанс е кастрация при нас. Искрено Ви я препоръчвам, възползвайте се ако нямате намерения да занимавате с развъдно подобрителна работа. Ще си спестите много неприятности особено по време на „котешките сватби“.

Една основна препоръка от нас е, че трябва да осигурите на Вашия питомец възможност да си поскита, т.е. да напуска жилището без контрол. Ако се отнасяте добре не се тревожете- ще се върне, дори ще Ви изненада на вратата. Съвсем открит стои въпроса дали мястото на разхода е безопасно. Става дума да не я прегази кола, да не се отрови със херебициди или инсектициди, да не я убият умишлено. Има ли достъп до разходка задължително трябва да се ползвате обезпаразитяваща програма от ветеринарната ни клиника. Не забравяйте, че може да пренесе краста, токсоплазмоза, бяс, туберколоза, лептоспироза, упорити дерматомикози и т.н. Профилактичните прегледи са задължителни. Тестовете за бърза диагностика са на разположение 365 дни във Фарма Универсал. Не рискувайте здравето на Вас и вашето семейство.

Ето и няколко съвета:

  1. Най добре е да си вземете малко котенце. То ще Ви достави изключителна радост със своята закачливост и миловидност, с играта си. Лесно ще свикне в жилището.
  2. Не купувайте коте от случайни места.
  3. Ако не сте сигурни за котето питайте- ние ще Ви отговорим.
  4. Запознайте се с особеностите на хранене и отглеждане.
  5. Вземете ли го веднъж помнете, че трудно ще се разделите на следващия ден. Предварително се консултирайте или го докарайте за преглед при ветеринарните лекари на Фарма Универсал.
  6. Котето ще Ви носи радост само ако го приучите на хигиенни навици.

Имате нужда от какви грижи за котката да положите? Имате нужда как да го приучите на хигиенни навици във вашия дом? Потърсете ни за помощ.

Дори ако се наложи за елементарни неща като това, с какво да премахнете миризмата от ваничката на тоалетната или с какво да обезмирисите дома си от миризмата на изпражненията? Кои са растенията отглеждани в дома и са сериозна заплаха за котето? Как да я приучите по лесно да си точи ноктите на постелката отколкото на дамаската на холовата гарнитура или пердето?

Можем да Ви бъдем полезни защото знаем, можем и искаме да Ви помогнем – това ни е работата. Заповядайте !

                                                                                                                                             Д-р И.Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!