Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Какво да правя когато е болно котето ми?

Ето защо е от особено важно значение да се извършват профилактични прегледи на общо състояние, кръв и урина в рамките на два-три месеца. Проверете здравето й. Не чакайте поява на видими клинични признаци за да ни потърсите.

Аз Ви съветвам да правите редовна проверка за нейното здраве по определена последователност и ако установите промяна да ни потърсите.

Каква ще включва домашният Ви преглед у дома:

  • Оглед на козината - при късокосместите трябва да прилепва плътно към кожата а при дългокосместите да е пухкава. Видимо трябва козината да блести а при пипане да е мека.
  • Очите – ако са мътни и не блестят, ако сълзят или се вижда трети клепач – заповядайте при нас веднага.
  • Уста - лошият дъх или жълтият налеп са показател да се запазите час във Фарма Универсал.
  • Преглед на задния отвор /ануса/- при зачервена кожа ни потърсете. Огледайте цвета на урината и фекалиите. При констатирани промени, заповядайте в клиниката ни.
  • Обърнете внимание на паспорта й за датата на предстояща ваксинация или датата на обезпаразитяване за да не го пропуснете.

Никога не ползвайте лекарства предназначени за хора върху Вашата котка. Ако котката няма апетит обърнете внимание на няколко причини:

  • Получава разнообразна храна но не се движи достатъчно, т.е. няма достатъчен разход на енергия.
  • Редовно й давам лакомство и тя си го чака за да го изяде с удоволствие.
  • Прясна ли е храната която сервирате –ако не е прясна само ще кихне и повече няма да погледне към чинийката па камо ли да хапне.

Преди да ни потърсите изяснете причината дали се касае за подтиснатия апетит или е поредния котешки каприз.

Ако коремчето се подува след хранене а след това спада – променете хранителния режим или дайте хранителна добавка от нашия магазин. Поднесената храна е трудно смилаема, ферментира и подува меката коремна стена. Но ако на следващия ден подуването е отчетливо- питомецът Ви е за медицински преглед.

Забележите ли, че котката е със запек или диария - Вашата помощ в домашни условия е ограничена – заповядайте при нас.

Търкането на задните части в пода са симптоми на инвазия с тении или глисти. Вижте последната дата на обезпаразитяване.

Когато забележите признаци на заболяване, вземете мерки тъй като става дума не само за здравето на котката но и за Вашето семейно здраве. Контакта с други болни животни трябва да се сведе до минимум. Даването на лекарства през устата е трудна работа в домашна обстановка. Най сигурния начин е инжекцията от ветеринарните лекари.

Котето Ви е едно от най-съвършените творения на природата. Най-загадъчното домашно животно. Природата е дарила котката с необикновена жизнена сила, която с удоволствия я споделя с Вас ако е в добро физиологично здраве.

За редовни профилактични прегледи, консултации и напътствия не се притеснявайте да контактувате с нас – ветеринарните лекари от Фарма Универсал.

                                                                                                                                                             Д-р И.Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!