Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Разбирате ли котешкия речник?

Нежното им мяукане привличат вниманието ни. Вън от всякакво съмнение е, че човек влияе върху поведението й. Със своята красота, грация, елегантност и палави движения, с мекотата на чистата си козина носи на стопанина си радост и успокоение. Когато Вие разберете спецификата на котешкия характер, ще се влюбите във домашната си котка. Внимавайте, защото ще нахлуе изведнъж в сърцето Ви ако все още не го е сторела.

Професор Лейхаусен отбелязва, че много често контактите й с човека са изключително тесни. Взаимовръзката си я изразява с милване, изтягане в скута му, тя „разговаря“ с него. Този диалог е само тогава когато котката реши т.е. има съответно желание и настроение.

При домашни условия когато я лишите от ежедневна възможност за общуване, у Вашата котка ще се появи неизбежно чувство на недооцененост и онеправданост, налице е нервно разстройство.

Обръщайте внимание на котешкия речник. Например, с чужди хора животното се държи по друг начин – забелязали ли сте? С други котки издава характерни звуци, променя като цяло външния си вид и очите, показва характерни чупки на тялото и най-вече опашката – така ли е?

Помнете, че не е достатъчно само да я нахраниш и да я срешиш, трябва да „говорите“ по котешки а именно: милване с леко поглаждане и шепот. Говорете каквото си искате защото тя думи не разбира, но трябва да чува Вашия глас.

Бихме могли да Ви бъдем полезни с описание на котешките „символи“. Така по-лесно ще можете да разчитате нейните жестове.

Котката е изключително предана към Вашия дом. Ако смените жилището си бъдете сигурни, че тя ще се върне в стария дом особено ако условията са значително по-лоши. Котката е консервативна по отношение да домът Ви. Но ако условията са много по добри бъдете сигурни, че ще остане царицата в новите по приятни условия.

Котката не е малко куче. Ако кучето се подчинява на команди и получава удоволствие от това то котката не обича да бъде обучавана. Именно за това е валидно правилото: Кучето казва- мен ме хранят и отглеждат значи стопанина ми е господар. Котката казва- мен ме хранят и отглеждат значи съм господарка. Ще се съгласите с мен?

Имате ли проблем с приучването на котката до тоалетна? Как се справяте? Ако се нуждаете от инструкции, разчитайте на нас.

Като собственик може би сте се обидили, че котката е индивидуалист. Сигурен съм, че изключителен интерес за Вас ще представлява да разберете за котешкото взаимоотношение а именно: неканен гост за господарката, границата на своя дом до къде е, каква маркировка прави, какви принципи съществуват в котешкия колектив, развой на котешките седенки, ловната страст и т.н.

Информацията е възможност. Възползвайте се да я получите безплатно след като станете наш клиент от магазина или ветеринарната ни клиника. Заповядайте.

                                                                                                                                                             Д-р И.Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!