Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Как се разбират по между си?

Плъховете и мишките сигнализират помежду си чрез ултразвуци недостъпни за човешкото ухо. Чуваеми звуци за хората са само когато изпитват много силна болка или са в опасност. Доказано е, че ултразвуците са различни по време на агресия или при контакт с майката.

Плъховете и мишките имат много добро развито обоняние. Обонятелния информационен канал има съществена роля в живота им. Всяка една микропопулация има специфична миризма от собствени феромони, които спомагат за разпознаването си. Така се сформира специфична миризма на територията обитавана от групата, което играе информационна роля за размерите и границата на жизнената територия. Лидера се характеризира с това, че той маркира със своите секрети по-характерните места – ориентирите. Маркирането с феромони се извършва и в процес на мигриране от отделните екземпляри, които извършват неколкократни връщания по маркираните пътища при всяко „изследователско“ напускане на първоначалната жизнена среда. Обонянието играе основна роля в размножаването. Разгонената женска се познава по миризмата но същото се отнася и за нея, че по миризмата разпознава полово зрелия мъжки.

В сравнение с останалите органи цвето усещането е слабо развито. Те не различават цветовете, приемат образа в сиво. Независимо от това, те са отлични преследвачи, притежават достатъчно добро зрение за да имитират и подражават.

Между другото подражанието е силно развито при тях. Този рефлекс има важна роля в целостта на групировката. Всеки необичаен жест на лидера, проява на изразен интерес към нов обект и т.н. предизвиква аналогова реакция сред останалите членове. Подражанието при плъховете и мишките е толкова силно развит рефлекс, че предизвиква колективни действия. Типичен пример в това е акта на хранене, опазване на територия, при защитни реакции. Подражанието е основата на информацията при плъхове и мишки.

В тази връзка, авторите Лозан М., В. Никул са установили, че при използването на родентициди повечето от членовете на групата изчакват докато един от тях, обикновено нискорангов мъжки

(дегустатор)се приближи и консумира от новата храна или новата примамка. Ако не последва явен отрицателен ефект – заболяване или смърт- примамката се приема посредством рефлекса на подражаване от останалите плъхове и мишки.

Нашето продуктово предложение от Ратимор и Ефект почива на този биологичен рефлекс – подражанието при храненето им. Всички примамки са създадени и съчетават невероятен вкус с по-късния убийствен ефект на цялата група. След дегустирането следва подражанието. Сервираш им нещо, получаваш нещо: яде и мре цялата група.

За да убиеш плъх трябва да мислиш като плъх, т.е. първо трябва добре да се наяде без да умре. Информация на групата да предаде. Рефлекса на подражание всички да проявят, цялата група за примамката да ламтят и след няколко дни всички да умрат.

Рефлекса на подражание е тяхната сила за естествената им храна за да оцелеят но за високо технологичните продукти Ратимор и Ефект е тяхната слабост за да умрат.

Ратимор и Ефект – 100% мор, 100% ефект, защото „разбират техният речник“.

                                                                                                                                            

Д-р И.Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!