Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Природата им сочи пътя. Плъховете и мишките само го следват. Да го прекъснем с дератизационни мерки!

За отбелязване е, че популационната структура при плъховете и мишките е саморегулираща се или авторегулираща. Това зависи единствено от наличието на факторите осигуряващи съществуването им. Ако условията на живот са неблагоприятни в популацията преобладават основно женските и възрастните екземпляри, т.е. липсват малки. Но ако условията се подобрят се наблюдава рязко възпроизводство и делът на младите се увеличава значително. С подобряване на условията съотношението се измества в полза на мъжките – биологичен рефлекс за да осигури превземането и съществуването си в нападнатата територия.

При естествени условия, влияние върху числеността на популацията оказват и сезонните промени, т.е. частично повишаване има пролетно и есенно време. Не случайно автора Dricamel L. доказва, че на фона на променящите се условия популацията при плъхове и мишки реагира чрез авторегулационни процеси. От една страна, външните условия влияят върху жизнеността на фетусите (намалява или се увеличава ембрионалната смъртност при съответно намален достъп на храна и лоши условия и обратно).

От друга страна – продължава автора- продължителността на живот на оцелелите екземпляри също се влияе от условията на живот. Колкото тези условия са целогодишно благоприятни, толкова числеността на популацията е по-висока. Природата им сочи пътя. Плъховете и мишките само го следват. Естествени са механизми за регулиране на числеността. Ако има подходящи условия – вода, храна, темепартура, убежище- популацията изригва.

Какво да правите? Прекъснете пътят им с дератизационните мероприятия. Намесете се в популлационната авторегулация с нашето продуктово предложение. Извършете сигурна дератизация.

Какво означава Дератизация? Това е плъхо изтрепване. Но по своята същност, дератицацията е борба за контрол на популацията чрез намаляване на числеността им в засегнатата територия. Целта на дератизацията е да не се развие естествената популационна динамика включваща 5-те фази на биологичният им процес на развитие.

Необходим е родентицид, който да замества естествената им храна, да бъде ефективен и безопасен за хора и домашни любимци във планираните Ваши дератизационни мероприятия.

Авторите Лялин В., и Шилова С., докзават, че дератизационите мерки засягат в най-голяма степен младите женски екземляри, бремените и кърмещите като по този начин се стопира на ниво 2-ра фаза – подем на числеността. Спира проявата на масовата им поява и пика (многобройността) в числеността.

Днес практиката е доказала, че основен ограничител на числеността в нападнати територии са дератизационните мерки с Ратимор и Ефект. Постоянството няма заместител. Продължителните дератизационни мерки са много по успешни върху авторегулацията. Постепенно но сигурно се разрушава равновесието между възрастовите групи и половото съотношение вследствие на което все по-трудно и все по-неефективно се съхранява генетично силно прослойка осигуряваща възпроизводство на популацията в заселения ареал.

Ето защо, необходимо е целогодишно и непрекъснато дератизириане на нападнатите обекти. Това е единственият начин за трайно поддържане в контролиран минимум числеността на плъховете и мишките във Вашия дом, офис, магазин, производствено помещение, ферма и т.н. Прекъснете естественият им път с Ратимор и Ефект, защото природата им сочи пътя. Плъховете и мишките само го следват.

Купете днес за да имате спокойствие утре.

                                                                                                                                             д-р И. Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!