Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Ратимор 100% мор за плъхове и мишки

За да убием плъх, трябва да мислим като плъх! Гризачите са „съвременни“ бозайници. Имат предимства пред останалите бозайници - изключителна гъвкавост за приспособяване и висок размножителен потенциал. В нашата страна се срещат Сивия плъх, Черният плъх и Домашната мишка. Любопитно е, че сивия плъх е влаголюбив. Копая ходове в почвата, заселва се в канализационната мрежа, обитава есета вени дупки и кухини по пода. Добър плувец е. Изключително внимателен е и не обича да се показва пред хора. Бременността при женската е 22 дни. Раждат се до 20 малки, които могат да се заплодят и още на 35 ден от раждането.


Черният плъх е по топлолюбив, предпочита да живее в сухи територии, много подвижен е, добре се катери и обитава предимно тавани. Плодовитостта му е малко по-ниска от сивия плъх т.е женската ражда около 5-8 малки, които са годни за заплождане след месец.
Разликата между сивия и черния може да се направи спрямо изпражненията. При сивия плъх са с форма на костилка или като маслина а при черния са по-тънки под форма на дъга.


Домашната мишка и дребничък гризач. Обитава всички възможни дупки и цепнатини. Бременността трае 20 дни и ражда до 13 малки, които могат да се заплодят на 15-20 дневна възраст. Домашната мишка се характеризира с това, че има изключително интензивна обмяна, нуждае се от енергия и вода като и от влажност на въздуха за да оцелее.Това я задължава да отделя голяма част от времето си за храна. Затова се вижда често и „афишира присъствие“на всеки 1-2 часа.


Определянето на вида е от важно значение за правилната борба. Пример: За сивия плъх, който обитава канализациите е по подходящо да се ползва пастата и парафиновото блокче. Това са наши продуктови форми от серията Ратимор, които издържат и запазват вкусовите си качества на влага за дълъг период. За черния плъх най-подходяща е пастата а за домашната мишка пелетите и пастата.


Друга важна особеност за правилната борба е да се има в предвид „парцелирането“ на териториите присъщо на „бандата“ или „семейството“, което задължително си има лидер. По принцип една „банда“ от сивия или черния плъх с лидера овладяват пространство около 50-80кв.м., за мишката е около 10-15кв.м. Ако популацията е много плътна тези участъци са още по малки. Това е от особена важност за успешната борба защото примамките трябва да се заложат в участъци където „бандата“ или „семейството“ са привикнали. Броя на отровните точки да бъде съобразен с територията на овладяната площ. Целта е всеки член от семейството, които са минимум 6-8 броя да се осигури свободен достъп до заложените примамка (броят им зависи от числеността). Вътрешно групов принцип е, че по – силните индивиди посещават и консумират с предимство примамката а само ако остане, до нея имат право по-младите екземпляри. Гладът ги стресира и някой от тях не „издържат“, напускат семейството и територията и сформират нова „банда“ в съседен район. Следва издигане на лидер в новата група т.е. биологичния цикъл се повтаря. Това е съществена особеност за вътрешната среда в популацията и важно значение в случаите когато целим пълното им унищожаване. Не трябва да усещат глад, трябва винаги да има достатъчно примамки.

Най-важната особеност е, че гризачите има природно заложена особеност за самосъхранение. Кърмещите и бременните са най-внимателни и поемат най-трудно нова примамка. Те очакват от лидера „доклад“, че новата храна (заложената примамка) е добра за консумация. Ето защо в борбата срещу гризачите не трябва смъртта да настъпи веднага след консумацията а след няколко дни за да може екземплярите, който са отговорни за възпроизводството да изконсумират новият вид заложена примамка


Ефектът от борбата срещу гризачите проведена с недостатъчно количество, слабо привличащи и не апетитни примамки е минимарен.
Ефектът от борбата срещу гризачите проведена с достатъчно количество, силно привличащи и апетитни примамки е максимален.


Всички примамки на пазара днес могат да „свършат работа“ но при едно единствено условие е, че примамката привлича и трябва да бъде изядена. Ратимор е най-апетитната, най-предпочитана и най търсена примамка от гризачите. 100% заместител на естествената им храна. Тя привлича, не е необходимо да бъде срещната случайно от гризача. Наличието на Битрекс (горчива съставка, предизвиква повръщане за хора и домашни любимци при неволен прием) в състава е уникално, действа апетита стимулиращо на съответния гризач и го „задължава“ да приеме 100% точното си количество (доза) от Ратимор за да бъде убит. Битрекса действа като тактилен дразнител в устната им кухина (идентично с люта чушка при човека) в резултат на което те безупречно 100% консумират. За малко мишле му е необходима 100% малка доза но за пълх 100% голяма.

Ратимор „управлява“ този важен показател в дератизационната борба. Всеки гризач приема с охота толкова, колкото е необходимо за да умре. В състава на Ратимор има мумифициращ агент. Предизвиква изсъхването (мумификацията) на труповете. Няма разлагане, няма неприятна миризма, няма мухата да кацне и да снесе милиони яйца по трупчето. Постигаме индиректен инсектициден ефект. Пазим околната среда.
Смъртта на гризачите не е предизвикана от активно химично вещество. Смъртта настъпва на базата на недостиг на кислород защото активната субстанция в Ратимор предизвиква съсирване на кръвта т.е.„тромб” или „тапа” в кръвоносните съдове на гризача. Така образувалата се „тапа” или „тромб” при движението от по- голям към по-малък кръвоносен съд запушва. Когато това се случи във важните органи сърце, бял дроб, мозък изхода за гризача е 100% летален. Разкъсването на трупа на гризача от друго животно (например котка) не е опасно защото, мъртвия гризач не съдържа остатъци от активно химично съединение. Смъртта е настъпила от недостиг на кислород т.е. от задушаване. Тя настъпва след няколко дни а не веднага.


Ратимор е решение на проблем с битовите вредители над и под земята. 100% мор за всички гризачи. Най-надеждната и съвременна санитарно-охранителна бариера.
Ратимор е най-добрия краен резултат за Вас.

Предоставяме Ви възможност в няколко форми.

Ратимор Паста, замества естествената храна.
Особено подходяща форма на приложение за обекти с достатъчно естествена храна.
Съдържа три вида месо, какао на прах, сухо мляко, антрактант, животинска мазнина.
Външният омазнен вид и включените атрактанти я правят апетитна за гризачите в продължение на 28 дни. Изключително ефективна. Подходяща за сухи и влажни места.
Опаковка пакетче „тип чай” се залага без да се къса.


Ратимор Парафиново блокче

Характерно за биологията на гризачите е, че резците им растат непрекъснато и ако не гризат за да ги намалеят т.е. “изпилят” те ще се забият в главата им и ще умрат. Затова те обичат да ги „точат” гризейки острите и твърди краища на парафиновото блокче. Под парафина се „крие“ апетитната сърцевина на примамката, която плъховете и мишките поглъщат с охота. Парафина има много важна роля за запазването на примамката 100% годна при лоши атмосферни условия, примерно шахти, канализации колекторни тръби и др. места където има влага. В една от формите (25гр.) има по средата отвор който позволява връзването на тел и спускането на парафиновото блокче в шахти, мръсни канали и др. места. Във влажна среда парафиновото блокче е с активност около 4 месеца.
Поради високата си устойчивост на влажни места освен за борба със гризачи блокчето може да се използва и за борба срещу сляпо куче под земята.

Ратимор пелети

Ратимор пелети са произведени от смлени зърнени производни. Те са екструдирани, което спомага за лесното и бързо усвояване от гризачите. Готовата примамка е с еднаква „отровна плътност”, тъй като активната субстанция е впръскана в пелетата. Добавените атрактанти и вкусовите и качества я правят предпочитана от плъховете и мишките пред обикновената зърнена отрова. Ратимор пелети съдържат 5% парафин. Това спомага за запазването на пелетата хрупкава и вкусна използвана при влажни помещения. Те не мухлясват и не губят своите свойства дълго време.

Дератизационното лепило


Битол е механична защита срещу гризачи, насекоми и влечуги. Може да бъде използвано без риск на места, където употребата на примамка от Вас е нежелателна или не толкова предпочитана. Лепилото Биотол е незапалимо, нетоксично и без мирис. Не се влияе от условията на околната среда, и не се разтваря от водата. Нанася се равномерен слой от лепилото върху парчета дебел картон или дъска. Поставя се на обитаемите от гризачите места. Може да се прибави някаква апетитна примамка (за най-добър ефект поставете 1бр. Ратимор паста, която може да използвате многократно). При преминаването на плъховете и мишките през лепилото, те залепват.
Продукта се ползва и в овощарството като се намазва кората на дървото което играе роля като механична защита на насекомите.


Особено подходящо за автопаркове при зазимяване се поставят по няколко залепващи точки около двигателя на машините. Спасявате кабелите на скъпата земеделска техника.

  Мисля, че Ви бях полезен.

                Автор: д-р Иванов


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!