Свържете се с нас!  0895 483 052

person
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
favorite_border

Хранителна програма и грижи преди заплождане на куче

Обърнете се към  ветеринарния лекар в нашата клиника  за пълен профилактичен клиничен преглед.

Направете Външно и вътрешно обезпаразитяване. За вътрешното, най точно е ако изследвате фекалиите за паразити защото много често се работи с противопаразитни хапчета а те действат само на един до два вида глисти. Освен това вероятността от повторно заразяване по време на разходка е много голяма. За да се контролират нещата с глистите е необходимо да се унищожат яйцата и ларвите им. Това става с контрол от фекалните маси. За външното обезпаразитяване е необходимо да подложите на дезинсекция не само животното но й мястото където обитава. След освобождаване от паразити животното развива  известен имунитет, който му помага да не боледува.

Ако не сте го ваксинирали го ваксинирайте. Обърнете внимание има ли разпространено заболяване в района където ще го отглеждате - ако има го ваксинирайте  й против него.

Претеглете теглото на животното. При нужда коригирайте  количеството на приеманата  храна за да се поддържа оптимално тегло. При ниско или над нормено тегло може да има проблеми със заплождането, износването на бременността, раждането и процеса на млекообразуване / „слаба” коластра/.

Направете кръвни изследвания в нашата вет. клиника. Нормалните  показатели са:  на хематокрит-0.371/l., хемоглобин над 100g/l, общ белтък над 50g/l. Под тези стойности означава, че храненето е лошо или кучето има заболяване. Нашият практикуваш лекар ще Ви помогне. Над тези стойности е необходимо „аварийно хранене” с което  да осигурите „качествено гладуване” за да се достигнат нормалните килограми. Имаме продукти за тази цел - обадете се.  Ние можем да Ви бъдем от полза.

Направете тест за бруцелоза.

Ако животното е имало бактериални инфекции преди еструса, ще направим лабораторни посевки и при нужда  правилната антибиотична терапия.

Надявам се, че Ви бях полезен. Ако имате въпроси не се притеснявайте да се свържeте с нас.


БАНКОВ И
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Бърза достака
до адрес

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПРИ ПОРЪЧКА НАД 100 ЛВ.
ВОЛИЕРА - МЕСОТО ПРАВИ ХРАНАТА!